Közlekedés

  •  
  • 349
  • 0
  • 5
  • Hungarian 
Jun 22, 2011 16:50
Mai a téma a közlekedés. Persze, hogy a kedvenc közlekedési eszközöm a futás :). Kár hogy nem mindig praktikus. Futástól eltekintve, sok közlekedési eszköz van - a kocsi, a metró, a vonat, a repülőgép, a villamos, az autobusz, és természetesen az igazi kedvencem - az egy kerekű bicikli.

Amerikában azon a nagy városon kívül, nincs a metró, a vonat, a villamos. Azért mert átlanában mindenkinek van kocsija. Úgy tűnik, hogy más országhoz képest, Amerikában nagyon olcsó vezetni. Bár mindenki tudja, hogy kocsival vezetni káros a környezet, de legtöbben mégis vezetnek.

Amikor egyetemre jártam, nagyon ellenálltam a vezetőnek. Soha nem vezettem - csak busszal vagy gyalok jártam. De végzettem azután, az anyám adott a kocsija nekem. Először nem gyakran használtam, de találkoztam azt a lányt, aki később lett a barátnőm aztán, nagyon sokkal kezdek vezetni. Ezért mostanában próbálok gyalok járni amennyire csak tudok. Sajnos, hogy nincs a metró ahol élünk.

Nagyon szeretem azokat a metrókat Budapesten, Tokyo-ban, és Seoul-ban. Seoul-ban a metró nagyon modern. A metró állomás előtt vannak üveg ajtók úgyhogy nem tudsz megölni magadat.

Szeretsz repülőgépen utazni? Amikor 19 éves voltam először repülőgépen utaztam. Talán azért, mostanáig nagyon féltem amikor repülőgépen utaztam. Most már nem félek, de szerintem repülőgép nem kényelmes, és nem tudok aludni benne. Japánban vannak nagyon gyorsan vonatok. Azok nagyon kényelmesek és viszonylag csendesek.

Amíg egyetemista voltam, a barátommal tanultam kerékpározni egy kerekű biciklit. Nem nagyon gyorsan, és néha egy kicsit fárasztó, de nagyon szórakoztató és érdekes. Ajánlom mindenki kipróbálni egyszer. De nagyon nehéz az először, ezért türelmes kell lenni.

Te mi a kedvenc közlekedési eszködöd?