Beteg voltam

  •  
  • 477
  • 1
  • 8
  • Hungarian 
Feb 3, 2016 07:03
Egy hétig nem írtam semmit ide, mert nagyon beteg voltam. Lázom volt, sokat tüszentettem és köhögöttem. Nem volt kedvem semmit csinálni, csak aludtam és teát ittam. Amikor egy kicsit energiám volt, olvastam egy regényt. Annak ellenére, hogy nem tudtam semmit csinálni, nem voltam csalódott. Azt hittem, hogy ilyen dolgok is megtörténik valamikor és nem lett volna érdelme ideges lenni ezért.

De aztán furcsának gondoltam, hogy ebben az esteben nem baj volt, hogy semmit nem csináltam, míg nagyon frusztrált voltam az előző hétvégén amikor nem voltam termékeny. Így rájöttem, hogy ha nem érdelme ideges lenni amikor beteg vagy, akkor soha lenne érdelme dühös lenni magadra ha nem voltál annyira szorgalmas, amennyire szerettél volna.

Egy barátom megosztott velem ezt az idézetet Thich Nhat Hanh-ról. (Elnézést kérlek, ha rosszul fordítom)

"Ha ültetsz salátát, és nem jól nő, nem hibáztatod a salátát. Okokat keresel, hogy miért nem jól nő. Lehet, hogy több trágyát vagy több vízet vagy kevesebb napfényt. Soha nem hibáztatod a salátát.

De ha problémáid lesznek a barátaiddal vagy a családoddal, akkor hibáztatod az embert. De ha tudod, hogyan jól gondoskodni ezeket az embereket, akkor jól fognak nőni, mint a saláta. A szemrehámyásból soha nem lesznek kedvező eredmények..."

Az idézet más emberekről szól, de azt hiszem, hogy ez igaz magunknak is. Szóval, nem kell hibáztatni magunkat, ha nem vagyunk elégedett az eredményeinkkel. Inkább arról kell gondolkodni, hogy hogyan tudnánk jobban gondoskodni magunkat.

Mit gondolsz?
I didn't write anything here for a week because I was really sick. I had a fever, and I was coughing and sneezing a lot. I didn't feel like doing anything, I just slept and drank tea. When I had a bit of energy, I read a book. Despite the fact that I was not able to do anything, I didn't feel disappointed at all. I thought that this kind of thing happens from time to time, and it wouldn't make sense to get irritated over it.

But then I thought this was strange, that in this situation I didn't care that I didn't do anything, whereas I was very frustrated the previous weekend when I wasn't productive. This made me realize that if it doesn't make sense to get irritated when you are sick, then it is never logical to get mad at yourself if you aren't as productive as you hoped you would be.

A friend of mine shared with me this quote from Thich Nhat Hanh. (I apologize if I have translated it poorly).

"When you plant lettuce, if it does not grow well, you don't blame the lettuce. You look for reasons it is not doing well. It may need fertilizer, or more water, or less sun. You never blame the lettuce.

Yet if we have problems with our friends or family, we blame the other person. But if we know how to take care of them, they will grow well, like the lettuce. Blaming has no positive effect at all..."

The quote is talking about how we interact with others, but I think that we can also use this philosophy with regard to how we treat ourselves. In other words, we shouldn't blame ourselves if we are not satisfied with our results. Rather, we should think about how we can take better care of ourselves.

What do you think?