Oppskrift

  •  
  • 695
  • 0
  • 1
  • Norwegian 
Feb 13, 2012 20:34
Det er et godt tema for å utvikle norsk språkkunnskap, og temaet er langt unna politikk.

Jeg er, ikke ulik flere enkelmenn i Russland, har lite vilje og kunskap til å lage mat på kjøkkenet. Jeg også liker veldig enkel mat, som potetmos og kjøttkaker. Pasta og potet var de billigste matvarer i Russland på den tiden da jeg var student. Jeg har lært meg å lage god pasta og potetmos, gjerne med litt gulråt og stekt løk. En gant spiste min gf opp en stekepanne av pastaen jeg hadde laget mens jeg var ute. Men det er for få ting jeg kan gjøre på kjøkkenet. En av dem er "tsjekkisk kjøtt".

Du skal trenge svinekjøtt du skal skjære tvers over fiber i fingertykke skiver. Så mye at de skal dekke en stekeplate etter at de ha blitt banket med hammer.

Men først - en liten hemmelighet - kutt noen stykker (Hvordan kalles en del av hvitløk på norsk?) av hvitløk i to og gni hele stekeplaten med dem. Dekk stekeplaten med banket svinekjøtt. Hell over litt salt og pepper.

Du trenger en masse av løk. Kanskje 2 kilo. Skjær løk i halve sirkler og dekk kjøtt slik at den ikke na være sett. Begynn ved grenser av stekeplate, ellers får du en pute av løk i centrum og ingenting ved grense.

Dekk løk med en lag av ost på det samme måte og smør en tynn lag av majones. Stek i oven i circa 30 minutter. Når blir ost og majones gull-brun, er din "tsjekkisk kjøtt" ferdig.

Se bilder her. Russisk: http://www.liveinternet.ru/users/darquan/post51629202