Dødtræt på arbejde

  •  
  • 400
  • 3
  • 4
  • Danish 
Dec 1, 2010 22:46
Jeg er meget træt, og det har jeg været i mange dage. I november havde jeg så meget arbejde, at jeg nogle gange ikke vidste, hvordan jeg skulle nå den. Men samtidigt var det enormt vigtigt arbejde: Et af landets største forlag havde nemlig givet os ordre til at programmere en software til at beregne alle mulige data om avisproduktionen, f.eks. mængden af papir, tid, hvor meget det ville koste, osv. Alt i afhængighed af oplag, produktionstidspunkt (dag, nat, helligdag), tillæg og mange andre faktorer.
Desværre havde hverken kunden eller min chef en anelse om programmering (normalt laver firmaet ingen programmering, men jeg plejede at arbejde som softwareingeniør), og så troede de bare, at det ville være færdigt om 3-4 dage. Da jeg hørte det og prøvede at forklare, at det var helt umuligt, var det allerede for sent og kontrakten lavet. Resultatet var, at jeg arbejdede 12 timer hver dag og hele weekenden… Bare for at finde du af, at kunden ville have det hele helt anderledes igen dagen efter. Og det skulle være færdigt om en uge.
Jeg blev meget sur. Havde min chef ikke lært noget første gang? Hvorfor kun en uges tid? Hvorfor havde han ikke spurgt mig først? Men min chef trak bare på skuldrene. „Det er jo bare nogle ændringer.“ Ja, men nogle (mange) meget grundlæggende ændringer, som ville lave softwaren meget mere kompleks! Jeg ville helst have brølet det i min chefs ansigt. Men selvfølgelig har jeg for gode manerer for at gøre sådan noget.
Nu ser jeg tilbage på en anden uge med nogle 10-12 times dage. I går blev softwaren endelig færdig og kunden er ved at teste den. Jeg havde håbet at få fri i dag, men nu sidder jeg her hos an anden kunde, træt og lidt skuffet. Men heldigvis er det snart jul.