Insändare

  •  
  • 2166
  • 2
  • 1
  • Swedish 
Sep 7, 2012 21:18
Varför äktenskapet

Jag tycker att ett ung par ska gifta sig eftersom man då visar att de allvar med sitt relationer, specilt om de tankär skaffa barn och bygga upp sin ekonomi ihop med sin partner. Naturligtvis kärlek kommer första. Man vill leva ihop med någon och visa kärleken till den personen. Kärleken ökar i äktenskapet. Nu född nya relationer som tidigare varit inte: respekt, tolerans och uppskaning av din partner.


Idag många paren skaffa barn innan att gifta sig. Ofta är det oplenerad gravid. Barnen kommer och ung paret kunde inte att veta hur ska fungera deras relation i äktenskap. De inte redo till äktenskap. Men det en nya situation när barnet är född i osäkerhet och kanske denna situation kan påverka på barnets uppväxt. Enligt mig den störtsa möjigheten för barn att fint växter upp i säkerhet när de födds inom äktenskap.

Idag finns ett nya fenomen: sambförhålandet. Jag tror att det är bra att paret kan få tid att känna varandra och de såg är kan leva tillsammans. Dess fenomenet föddes i slutet av 60- talet och början av 70- talet. Nästan alla paror lever kortare eller längre tid som sombopar innan de gifter sig. Det bör använder som en bra test för att leva inom äktenskap. Att leva som äkten par betyder många relation mellan paror. De börjar med nya plikter och de kunde inte att klara dem.
"Håll ögonen vidöppna innan äktenskapet och halvslutna efteråt"- Benjamin Fraklin (1706-1790).