Alfons Åberg och Mumintrollen

  •  
  • 1231
  • 4
  • 1
  • Swedish 
Sep 6, 2012 09:42 alfons åberg alfie atkins mumintroll mumintrollen moomins moomin muminki
Jag har hittat på några avsnitten av tecknad filmen som heter "Alfons Åberg" på YouTube och den handlar om en pojke med det samma namnet. Jag har sett kanske 4 avsnitten och det gillar jag. ;) Det finns inte många svåra ord alltså förstår jag omkring 30-40 procent. Tyvärr finns det inte undertexter därför jag inte kan lära mig många nya ord.
Jag har också tittat på "Mumintrollen". Språket som de använder är mycket svårare och jag tror att de talar i finskt svenska, eller hur? Till exempel, de säger "tillbAka" eller "bAra" med klart "a" som "done" på engelska. Min lärarinna hade alltid korrigerat sina studenter när de läste högt dessa ord så här och talade att det finska folket talar på det sättet. :) Här är länken till avsnittet som jag har tittat på:
Var dessa filmer populärt i Sverige? Och kanske är de fortfarande visas av barn? I Polen känner vi inte till Alfons Åberg men Mumintroll är väldigt populärt! Jag har även hört att Snusmumriken var polska flickors första hemliga kärlek och även de modigaste var rädd på Mårran.
Learn English, Spanish, and other languages for free with the HiNative app