Plicul roșu (povestire prietenei mea)

  •  
  • 459
  • 7
  • 2
  • Romanian 
Dec 6, 2011 08:29
Plicul roșu

E târziu seara. Ca de obicei sunt încă în biroul meu și fumez un trabuc. Așa este lucru unui detectiv, dar cel puțin câștig o mulțime de bani. Brusc cineva bate la uşă. Iau picioarele cu pantofi eleganți englezi de pe masă și spun:
"Poți să intrați!"
Nici-un răspuns. Spun "Intră!" încă o dată și apoi asistentul meu intră. El arată palid și obosit, întreabă:
"Pot să plec acum?"
Îi răspunde că poate să plece, deși nu vreau să stau singur și fac toate lucrurile de birou. Asistentul se duce grăbit. După ce am terminat de fumat, mă decid că merg în magazinul la colţ de birou ca să-mi cumper un whisky. Nu pot să lucrez fără. Această noapte este frig afară.
Când mă intorc, ușa biroului este deschisă, dar de ce? Sunt sigur, că l-am închis. Peste tot pe podea sunt hârtie, scrisori și mult. Pe masa de scris asistentului meu se află ceva roșu. Mă înfricoșez, dar mă apropii de masă. Văd că este plicul roșu. În plic se află o scrisoare, și imediat cred, că cunosc scrierea de mână, dar nu știu de unde. Este scris numai un singur cuvânt: "cheie".
Îmi trebuie să mă așez și iau câteva înghițituri de whisky.
Îmi trece prin minte, că săptămâna trecută în biroul meu a fost o doamnă bine îmbrăcată. M-a intrebat be mine, dacă pot s-o ajut, pentru că soțul ei dispăruse. Doamnă apoi primise pachetul anonim cu cheiea necunostcută. Desigur m-a dat-o. Acum mergem la masa mea unde se află cheie în sertar. Acurat privesc la cheie, beau whisky, gândesc. Pe cheie este scris numărul mic; Poate este o cutie de depozit.
După ce am terminat de băut, vreau să vorbesc cu asistentul meu, dar nu ridica receptorul. Ce inseamna toate acestea? Încerc să pornesc la drum.

Pentru a fi continuat ...