Supă pentru micul dejun (povestire)

  •  
  • 230
  • 7
  • 2
  • Romanian 
Dec 4, 2011 21:29
Este zorile deja și mă tem că întârzii. Încerc să alerg dar drumul este inegal - căd. Sticlă spartă pe asfalt și un mirus neplacut se răspândească. „Du-te dracului!”, strig și merg mai departe. Am dureri în piept și piciorul meu doare. Nu mai pot, mă așezam și căutam flacoane cu medicale și iau o înghițură. Apoi înterc să curat camășa mea cu batistă, dar este imposibil.

O jumătate de oră mai târziu am ajuns la ultimul. „Stație terminus”, murmur și intru. „Bună dimineață draguța! Îmi foarte pare rău pentru întarziere, dar bicicleta mea și-a dat duhul.” Mariela răspunde: „Ah, Miodrag, sunt bucuroasă că ai venit, de ce ai întârziat? Ai făcut o căptură bună?” - ”Nu dă vina pe mine! Asta vechia bicicleta este o impunere! Bineințeles am pescuit mult, dar a trebuit să depun pește la Ion.” Mariela vine de la bucătărie și mă uita în groază:„Miodragule! Ce se întâmplă, te rog să-mi răspunzi repede!” Se apropie câteva pași, apoi strigă. ”Ce e asta? Sânge? Și miroși urât a alcool și..parfum femeie! De ce mă minți? Unde ai fost, zice-mă repede sau..!” Văd cuțit în mână ei și fac un pas înapoi. „Draguța, ascultă, ce să-ți poveștesc, habar n-am, totul e destul de simplu..”
Mariela mă uita la mine furios, lama de cuțit fulgeră în prima lumina soarelui, care vine prin fereastră. „Marielo, nu mă întelege greșit, pot să-ți explic totul!"
„Atunci hai, explică! Îmi sare mustarul! Nu ești intreg la minte, el vine acasă cu camășa plină de sânge și miroase ca un cântareță franceză și poate să explice totul. Hai, explică totul, draguțul meu!” - „Nu te rățui așa la mine, o să-ți povestesc. Ieri am văzut mama ta în sat și mi-a amintit de aniversarea noastra azi. Așa am cumpărat un flacon parfum și i-l am dat lui Ion. Azi dimineață mi-l a restuit și-l am pus în buzunarul de la camașă. Dacă am vrut să mă întorc acasă, am observat că bicicletă e rupt. Atunci am mers pe jos. Nu am vrut să întârzii, așa m-am grăbit și din păcate am căzut și flaconul a fost rupt, deși m-am rănit și parfumul este peste tot pe mine. Îmi pare foarte rău!”
Ridică încet cuțitul și închid ochii. „Vino mânca!”, aud vocea ei și respir un oftat de ușuare. „Ai gătit ceva?” - „Da, o supă.” Mă așez și privim cum tăie pătrunjel. „Supă pentru micul dejun?”, întreb cu zâmbet. Pune farfurie și zâmbește misterios. „Da, supă pentru micul dejun.”