Huiswerk voor 13.05.2009

  •  
  • 407
  • 1
  • 2
  • Dutch 
May 11, 2009 04:58 dutch nederlands
This week's Dutch homework (due Wednesday... I'm a superhuman machine this week!) is to write a "homepage" (i.e. a text for the uni's file system) about myself. I probably made a bunch of dumb mistakes, but I'm so shagged out I can barely see straight let alone think in Dutch *sigh* Note: Do not try to learn two languages of the same family at the same time, it *will* fuck you up. Anyway:

Hoi, mijn naam is Ela, ik studeer Japanse geschiedenis en religionswetenschap aan de universeit in B. Ik ben geboren in 1983 in een klein dorpje vlakbij B. Dat is in Nedersaksen. Mijn ouders leven nog wel er. Mijn vader is leraar voor chemie, mathematica, informatica en fysica. Mijn moeder is ook leraar geweest, voor geschiedenis, frans en duits, maar zij is huisvrouw nu. Ik heb een broer. Hij is 21 jaar oud en gaat naar een particuliere school.

In 2004 heb ik voor mijn eindexamen geslaagt. Daarna ben ik naar D. verhuisd en heb voor twee jaren aan de universiteit daar Modern Japan en mediawetenschap gestudeert. Maar als geschiedenis interessanter geweest is, heb ik naar B. gewisseld.

Ik houden van talen te leren. Ik spreek goed het Duits, het Engels en het Japans, maar ik heb meer talen geleerd. Ik leer nu het Nederlands en het Zweeds.

Ik wil lezen, film, muziek en koken graarg. Ik gebruik ook graag het internet als veele van mijn vrinden zo ver weg wonen – in Amerika, Denemarken, Japan, Groot-Brittannië etc. Maar als mijn vrinden in Duitsland wonen, wonen ze ook ver weg – in Munchen of Berlijn. Ik find dat het internet erg praktisch is.

Mijn favoriet boek is The Years of Rice and Salt van Kim Stanley Robinson. Het is een verhaal overheen een Europa in welke de pest bijna alle mensen gedood had en de Chinesen en de Arabieren (in plaats van Christoffel Columbus) Amerika ontdekken. Het is erg interessant. Mijn favoriete film is M van Fritz Lang. Het is een erg oude film, maar als ik Fritz Lang en Peter Lorre goed vindt, hindeer mij dat niet.

Ik denk dat ik dit jaar mijn BA maken wal. Danaar will ik in Nederland studeren. Daarom leer ik nu het Nederlands. Het programma (Japanese Studies) is in het Engels, maar als ik in Nederland leven zul, will ik met de mensen praten kunnen.