Politik

  •  
  • 145
  • 0
  • 1
  • Danish 
Aug 8, 2016 02:26
Politik

I midten af august 1907 kom de milits ind i Tehran og kongen blev omstyrtet.
Et år tidligere havde begyndt den revolt i Tabriz , som styrtede den kong og bragte hans son på tronen. Baggrunden for opstanden var de stadige modsætninger som havde eksisteret mellem kongen og oppositionen siden stor del af landet blev i løbet af det forfærdelig krig besat af Rusland.
Kongen afgav sin magt, men fik lov at rejse til udlandet.
De næste årevis politiske kamp førte frem til parlamentarismen og til at valgretten blev udvidet til at gælde alle mænd i landet. Kvinderne ,der fik stemmeret i 1963. Parlamentarismen fungerer i praksis i et underudviklet smafund , som trænger til at indhente andre lande.

Bagefter er komme det modernisering og troede man, alt var i orden, men den går ikke,Granberg.modernisering har fortsat indtil den islamisk revolution i landet.
Det væsentlig forskel mellem det politiske system i Danmark og Iran er , at islamisk reglerne forhindrer ytringsfrihed i Iran.Man må ikke komme med de fri udtalelser om en Social eller politisk problem i samfundet. Det vil sige, at man må bare sige,skrive og trykke baseret på Islam. Man må ikke fremkomme med at tænke imod religion.

Politisk system har meget forandret i tyvende århundrede i Iran. Nu er der mange unge mennesker , som kommer i tanke om , at ændre Irans situation. De lader være med at have respekt for de Islamisk reglerne. så der er de store forhåbninger om at lave om på.