Salutare tuturor!

  •  
  • 281
  • 1
  • 2
  • Romanian 
Jun 12, 2017 20:45
Salutare tuturor!
Din păcate, n-am scris nimic în română de prea mult timp. Din cauza asta, m-am hotărât să scriu câteva idei care mi-au venit în cap. Aș dori să vă povestesc despre rolul pe care îl joacă vorbele și faptele în viața noastră.

După cum se știe, în viața cotidiană oamenii se manifestă prin vorbe și fapte. Pe zi ei pronunță mii de cuvinte și vorbele acestea pot avea un efect diferit asupra celuia la care se adresează. De exemplu, cineva, din bune intenții, îi spune unui coleg de serviciu că astăzi arată foarte bine. Mai întâi, altcineva i-a spus că nu arată bine deloc. Pe cine să creadă colegul?
Oamenii vorbesc mult și despre multe. Foarte des vorbele lor nu coincid cu faptele. Sunt de părere că fapta este un comportament, o acțiune în anumite circumstanțe ale vieții. O faptă bună este ajutorul pe care îl acordăm cuiva atunci când are nevoie de el. Poate fi o susținere morală ori financiară.
În plus, cred că fapta este omul. Sunt fapte bune și fapte rele. De ce oamenii fac cele rele câteodată? Sunt convins că se poartă astfel din rea-voință, din lipsa de responsabilitate sau din prea multă durere.
Firește că cei care îi ajută din tot sufletul pe oameni nu strigă în gura mare ce au făcut. Din contra, cei care fac ceva de importanță extrem de mică se laudă la toți și nu se liniștesc până când le spun tuturor ce au făcut.