Ο Κωνσταντίνος Γαβράς

  •  
  • 490
  • 0
  • 2
  • Greek 
Apr 4, 2011 21:36
Γειά σας Παιδιά!

Δε μπόρεσα να γραψώ κάτι γιατί ήμουν απασχολημένος. Έχω τα μαθήματα μου στο Πανεπιστήμιο, μαθαίνω αραβικά, και φυσικά πρεπρεί να μαθώ ελληνικά. Για αυτοί δεν πρόλαβα να γραψώ. Αλλά, συνεχίζω να μαθαίνω ελληνικά. Παρακολουθώ μαθήματα ελληνικών που έχω δυο μέρες κάθε εβδομάδα, διαβάζω βιβλιά με απλά ελληνικά και ακουώ ελληνικές μουσικές.

Χτές είδα την ταινιά "Ζ" του Κ. Γαβρά και τώρα λέω να γράψω την βιβλιογραφία του:

Ο Κωνσταντίνος Γαβράς, ένας Έλληνας σκηνοθέσης που μένει στη Γαλλία, γεννήθηκε στη Λούτρα Ηραίας στην Αρκαδία. Ο πατέρας του ήταν ένας εταίρος του Ε.Α.Μ και φυλακίστηκε μετά τον Β’ Πανκόσμιο Πόλεμο. Ο Κωνσταντίνος δεν μπόρεσε να πάει στο πανεπιστήμιο λόγω το παρελθόν του πατέρας του. Αφού τελείωσε το γυμνάσιο, πήγε στο Γαλλία και άρχισε να μάθει στη Τμήμα Νομικής το 1951. Το 1956 άφησε το Πανεπιστήμιο και γράφτηκε σε IDHEC για σπουδάσει κινηματογράφο.

Το 1965 κατευθηκέ το πρωτή ταινιά του που ονομάζεται Compartiment Tueurs. To 1969 κατευθήκε το Ζ που διορίστηκε για το Όσκαρ. Το 1982 κατευθηκέ το Missing που κέρδισει το Όσκαρ. Από το 1982 μεχρί το 1987 ήταν το πρόεδρος του Cinemathique Française.

Ο Κωνσταντίνος εξακολοθείς να κατευθείς νέες ταινιές.